Fabrica de Vacanțe vă propune un periplu extraordinar în Berlin

Pasionații de city break-uri aleg cele mai bune destinații de vacanță mereu, iar astăzi Fabrica de Vacanțe vă propune un city break în Berlin, capitala Germaniei. Astăzi, Berlinul și-a câștigat reputația ca fiind o destinație turistică tânără și modernă, care oferă o arhitectură nouă și clasică, divertisment dinamic, cumpărături și o mare varietate de instituții sportive și culturale, dar și galerii de artă.

Berlinul, capitala Germaniei și cel mai mare oraș al țării, este, de asemenea, un centru major al politicii, culturii, mass-media și științei. Renumit pentru flerul său cultural, Berlinul găzduiește celebrele Opere din Berlin și Orchestra Filarmonicii din Berlin, în timp ce scena artistică diversă cuprinde sute de galerii, evenimente și muzee, inclusiv cele de pe Insula Muzeelor, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Dacă vreți să vă bucurați de un city break în Berlin, care să vă ofere cele mai frumoase experiențe de călătorie, Fabrica de Vacanțe vă sprijină cu cele mai bune oferte.

Iată ce puteți vizita alegând un city break în Berlin!

1.    Memorialul Zidului Berlinului

Zidul Berlinului a apărut în 1961, când Germania de Est a închis jumătatea a orașului pentru a împiedica cetățenii să fugă în Germania de Vest. Până când a fost dărâmat în 1989, zidul de patru metri înălțime s-a extins pe 155 de kilometri, a anulat 55 de străzi și a deținut 293 de turnuri de observație și 57 de buncăre. Astăzi, rămân doar mici porțiuni din această parodie acoperită cu graffiti, inclusiv o porțiune de 1,4 kilometri păstrată ca parte a Memorialului Zidului Berlinului. Astăzi, este o amintire înfricoșătoare a animozității care a divizat odată Europa.

2.    Insula Muzeelor

Amplasată între râul Spree și Kupfergraben, într-un canal lung de 400 de metri, Insula Spree, mai bine cunoscută ca Insula Muzeelor, este unul dintre cele mai importante situri ale orașului, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici veți găsi multe dintre cele mai vechi și mai importante muzee ale orașului, inclusiv Muzeul Vechi, construit în 1830 pentru a găzdui bijuteriile coroanei și alte comori regale.

3.     Reichstag-ul reconstruit

Reichstag a fost finalizat inițial în 1894, unde palatul neo-renascentist a servit drept casă a dietei imperiale a Imperiului German până când a ars în 1933. Nu a fost folosit din nou decât după reunificarea Germaniei, moment în care a suferit un Reconstrucție de 10 ani și a devenit în sfârșit sediul Parlamentului german în 1999.

Un punct de mare interes al acestei reconstrucții magnifice este cupola de înlocuire, Kuppel. Fabricat din sticlă, oferă vederi superbe ale orașului, mai ales noaptea de la restaurantul de pe acoperiș. Dacă vizitați în lunile de vară, asigurați-vă că verificați programul spectacolelor de lumini și nopților de film pentru o experiență memorabilă în Berlin.

Leave a Comment