Montarea incalzirii in pardoseala: tipuri de incalzire si tipuri de pardoseala

Sistemele de incalzire in pardoseala, precum sistemul de incalzire maricon, sunt instalate doar de catre specialisti deoarece este un proces ce presupune un nivel ridicat de dificultate, intrucat este necesara cunoasterea unor aspecte tehnice, incalzirea prin pardoseala fiind o lucrare foarte complexa, unde este necesara interventia expertilor.

In procesul de montare a acestui sistem este important sa cunoastem tipurile de incalzire in pardoseala potrivite, dar si unde se poate monta un astfel de sistem. Incalzirea in pardoseala se poate efectua prin moduri diferite, precum incalzirea cu agent termic sau incalzirea electrica. Astfel, incalzirea cu agent termic presupune o metoda eficienta din punct de vedere al costurilor si reprezinta o solutie buna de incalzire a locuintei, intrucat acest sistem este asemanator cu un sistem de incalzire cu aer cald, insa acest aer cald este, de fapt, apa, agentul termic lichid. Procesul se desfasoara cu ajutorul unor tevi montate sub pardoseala, care preiau apa sistemului de incalzire centrala. Astfel ca aceste sisteme de incalzire in pardoseala cu agent termic constituie avantajul de a fi mult mai economice in ceea ce priveste energia folosita, fata de un sistem traditional. Apa este incalzita la o temperatura mai scazuta, decat in cazul sistemelor clasice de incalzire.

Incalzirea in pardoseala pe baza de curent electric presupune montarea unui sistem de conductori care au forma de covoare de dimensiuni mici din plastic, unde sunt incorporate rezistentele. Incalzirea pe baza acestui covor electric este mai rapida decat cea cu agent termic, care necesita mai mult efort. Totodata, incalzirea electrica presupune costuri mai scazute, instalare mai usoara si este recomandata atat pentru intreaga locuinta, cat si pentru anumite zone ale acesteia, precum parterul unei casa, baia sau bucataria, respectiv in locurile unde este amplasata gresia.

Unde se pot monta sistemele de incalzire in pardoseala, precum cele de incalzire maricon, si ce tipuri de pardoseala alegem pentru incalzirea de acest tip? Sistemul de incalzire prin pardoseala se poate adapta la orice fel de spatiu, intrucat montarea poate fi efectuata sub diferite tipuri de materiale deoarece s-au dezvoltat solutii adaptabile si potrivite pentru aceata forma de incalzire, intrucat exista o multime de optiuni in ceea ce priveste materialul pentru podea. Gresia, parchetul, betonul, marmura sau piatra sunt cateva optiune convenabile si potrivite pentru incalzirea in pardoseala, iar acestea nu se vor degrada in timp. Totodata, incalzirea in pardoseala pe baza de curent electric are o durata aproximativa de functionare de pana la 50 sau 60 de ani, intrucat nu necesita nici o interventie pe parcurs, desi pot aparea anumite defectiuni care pot fi solutionate eficient si usor, la nivel local.

Astfel ca indiferent de tipul de incalzire maricon ales, pe baza de apa sau de curent electric, avem libertatea de a alege pardoseala in functie de propriile preferinte ce tin de aspect, imbinand atat beneficiile acestor tipuri de incalzire, cu confortul propriu.

Leave a Comment