Cum sa iti amenajezi baia?

   Baia este locul in care se petrece igiena personala de zi cu zi, iar aceasta are o functionalitate importanta, fiind atat un loc util, cat si unul de relaxare dupa o zi grea si lunga. De-obicei, in baie avem elementele esentiale, precum cabina de dus sau cada, vasul de toaleta si lavoarul. Amenajarea baii se poate face in functie de mai multi factori: tipul de locuinta, dimensiuni sau stilul.

Luxury Bathrooms: 6 Ways to Give Your Bathroom Fancy Hotel Vibes - Lux  Magazine

   Cand vorbim despre amenajarea baii in functie de tipul de locuinta avem in vedere baia la casa, la apartament intr-un bloc sau baia la mansarda. Amenajarea baii in cadrul unei case ofera diferite avantaje datorita spatiului mai mare, un aspect foarte important in ceea ce priveste libertatea de expresie din punct de vedere estetic. Totodata, trebuie sa tii cont de stilul general al casei, de dimensiunea baii pentru a obtine un loc confortabil si relaxant. Daca aducem in vedere baia intr-un apartament la bloc, amenajarea acesteia este mai dificila deoarece spatiul este mai mic, in majoritatea cazurilor, iar locul obiectelor sanitare este unul prestabilit. Totusi, este recomandat sa ai in vedere stilul si estetica apartamentului atunci cand amenajezi baia pentru a crea unitatea dorita. Nu in ultimul rand, baia situata la mansarda are, de-obicei, dimensiuni mici si este compusa din vasul de toaleta si chiuveta, iar o astfel de baie ofera functionalitate, nu si relaxare.

   Unul din cele mai importante aspecte atunci cand vorbim despre amenajarea baii este dimesniunea deoarece este esentiala o incadrare corecta in suprafata data. Baile de dimensiuni reduse sunt functionale, insa pot avea si un aspect estetic adaptat preferintelor proprii. Trebuie sa acordam atentie culorilor folosite, intrucat spatiul mic nu trebuie sa gazduiasca o paleta de culori prea complexa sau cu modele. Nuantele neutre sunt cele mai potrivite pentru a oferi senzatia de spatiu linistit. In cazul in care avem o baie de dimensiuni mari, amenajarea acesteia este mai simpla deoarece spatiul larg ofera diverse optiuni, nelimitand creativitatea. Alegerea unor obiecte de mobilier, corpuri sanitare sau accesorii trebuie sa fie facuta cu o limita, intrucat nu trebuie sa dea impresia de spatiu mic si aglomerat. Important este sa tinem cont de tema generala de amenajare a locuintei si de stilul ales. Un magazin online unde poti gasi accesoriile de baie necesare si care se pot adapta diverselor stiluri este Talis.

   Stilurile unei bai sunt diverse si multiple, depinzand de gusturile fiecarei persoane, iar acestea pot fi moderne, clasice, vintage, retro, minimaliste sau eclectice. Baile moderne sunt specifice tinerilor, iar cele clasice presupun rafinament. Baile vintage produc o atmosfera aparte, iar cele retro sunt nonconformiste. Stilul minimalist este frecvent in zilele noastre si este prezent in amenajarea multor bai, iar stilul eclectic este reactia la minimalism, fiind caracterizat prin armonie si elemente care atrag atentia.

   Indiferent de stil, dimensiune sau tipul de locuinta, Talis iti vine in ajutor cu ultimele detalii pentru amenajarea baii si pentru confortul tau, cu o gama multipta de accesorii, precum covorase, halate, prosoape.  

Leave a Comment