Ceea ce nu stiai (inca) despe broderie

Care e primul cuvant la care te gandesti cand spui broderie? Intrebandu-mi prietenii, multe din raspunsuri veneau din sfera traditionalului. Altii mi-au oferiti descriptori precum delicatete, stil, eleganta, maiestrie, arta. Lucruri la care m-am gandit si eu, deopotriva cu ei. Dar, unde vreau de fapt sa ajung? Cati dintre voi ati asocia aceasta indeletnicire cu tehnicile de programare, cu digitalul, cu efectele 3D? Nu e nevoie sa raspundeti. Pana la finalul articolului, va garantez ca cel putin 99% veti lua in calcul si aceste aspecte, data viitoare cand va veti gandi la broderie. Restul, vor cauta si se vor convinge pe cont propriu.

Cum s-a adaptat broderia la era digitalului?

Stim cu totii deja ca brodatul a aparut in urma cu secole, din necesitati practice, mai apoi estetice si in final sa ajunga sa fie diferentiator intre clasele sociale. Femeile erau invatate sa brodeze de tinere, adica sa infrumuseteze vesmantele folosind un ac si ata colorata pentru a crea ornamente deosebite. Dar lucrurile au evoluat rapid, si desi cererea pentru articole brodate a crescut, persoanele care stiau sa o faca deveneau din ce in ce mai putine. Astfel, a fost nevoie de alternativa care sa faca fata volumului mare de munca intr-un timp scurt. Si asa a aparut conceptul de masina de brodat.

Bun, si acum posibil te intrebi care e legatura cu programarea si efectele 3D de care iti spuneam la inceput. Masinile de brodat, nu sunt simple masini de cusut. Ele dispun de un software care permite inserarea unor tipare prestabilite a ceea ce iti doresti tu sa fie brodat pe produsul final. Mai exact, tu, in calitate de clent, ai posibilitatea sa iti realizezi singur grafica, sa iti alegi modelul, dimensiunile, locul in care vrei sa se realizeze broderia. Odata realizat acest lucru, se va realiza o mostra digitala sau fizica, dupa preferinte, pentru a putea sesiza eventualele nereguli. Dupa acest pas preliminar, poti solicita masinii sa realizeze un numar nelimitat de modele identice, lucru putin mai dificil de realizat manual.

In sfarsit, ajungem si la modelele de broderie 3D, lucru pe cat de inedit, pe atat de spectaculos. Poate parea aproape imposibil de realizat, dar primul impact cu un asemenea element, te va face sa reevaluzi orice preconceptie despre acest procedeu. Exact cum iti spuneam la inceput, iti amintesti? Intr-adevar, este un proces putin mai complicat decat celelalte, dar rezultatele, vizuale si palpabile, sunt pe masura. Tehnica presupune suprapunerea unui material tip spumă cauciucată peste materialul de brodat, acesta conferă o reliefare pronuntata.

Asa ca, data viitoare cand iti doresti un articol inedit si personalizat, pentru tine sau pentru brandul tau, ia in calcul una din aceste variante de broderie moderna si cu siguranta vei iesi din anonimat.

Leave a Comment