Solutii pentru epilarea definitiva

Exista multe tipuri de tratamente de epilare definitiva, de lunga durata, inclusiv IPL (lumina pulsata intensa) si lasere (inclusiv diode laser). Diferenta dintre diferite tratamente este tipul de unda si lungimea acesteia. De obicei, scopul este de a aplica energie sub forma de lumina, astfel incat energia sa fie captata de melanina (pigment care produce culori inchise) prezenta in par, generand caldura si distrugand intregul folicul pilos. Datorita diferitelor tipuri de fotografii ale pielii (de la cea mai stralucitoare la cea mai intunecata), metodele de tratament cele mai adecvate sunt, de asemenea, diferite. Prin urmare, pentru metode de tratament mai sigure si eficiente, trebuie sa solicitati informatii clinicii si sa intrebati care metoda este cea mai potrivita. Pentru tipul dvs. de fotografie. Acest lucru este legat de problema melaninei! Parul este foarte usor, iar rezultatul unei cantitati mai mici de melanina va avea cu greu un efect bun, tocmai pentru ca parul nu poate capta bine undele luminoase. In general, cu cat contrastul dintre par si piele este mai mare, cu atat efectul este mai bun. Chiar si asa, acum este posibil sa utilizati echipamente pentru reglarea laserului si racirea pielii pentru a imbunatati eficienta si siguranta placilor foto pentru pielea intunecata! Mai multe studii au dovedit eficienta diodelor IPL si a epilarii cu laser in reducerea caderii parului pe termen lung.

Cu toate acestea, este important sa se ia in considerare urmatoarele puncte:

1. Pentru a face efectul semnificativ, este important sa efectuati mai multe tratamente in intervalul recomandat pentru a acoperi stadiul de crestere a parului. Numarul de tratamente necesare depinde de tipul de fotografie facuta pentru fiecare persoana si poate varia intre 4 si 8 cursuri.

2. Cel mai bun moment pentru tratament este atunci cand pielea devine alba si parul devine negru (in mod ideal iarna, cand nu suntem atat de caprui).

3. Ingrijirea inainte si dupa tratament este la fel de importanta: de exemplu, acordati atentie expunerii la soare, protectiei UVA si UVB si hidratarii pielii.

Siguranta acestor tratamente a fost dovedita in mai multe studii, iar majoritatea efectelor secundare sunt legate de cazuri efectuate de tehnicieni neexperimentati sau neinstruiti in zona. Prin urmare, este important sa investiti in tratamente efectuate in clinici de incredere si efectuate de profesionisti. Cele mai frecvente efecte secundare includ durere, arsuri usoare, pigmentare, umflaturi sau pete si pot fi de obicei prevenite inainte si dupa tratament. In ceea ce priveste riscul de cancer, este important sa ne dam seama ca laserul sau fasciculul de lumina ramane pe suprafata pielii si, prin urmare, nu are nimic de-a face cu leziuni celulare mai profunde. In prezent, nu exista dovezi care sa sustina aceasta asociatie, iar cercetarile continua sa arate siguranta pe termen lung. Pe baza dovezilor disponibile in prezent, putem spune ca epilarea cu dioda si IPL sunt proceduri eficiente si sigure, pentru epilarea definitiva.

Leave a Comment