Sunt multe orase de vizitat in Italia

Bologna, este un oraș frumos și mulți vizitatori o consideră una dintre cele mai atrăgătoare din Italia. Cei care se bucură de mâncare bună vor fi incantati, caci are reputația de capitala gastronomica a Italiei. Prin urmare, o vacanta la Bologna va va fi pe plac, in mod sigur.

Magnifica fântâna Neptun dă numele Piazza del Nettuno. Creata de Giambologna în secolul al XVI-lea, este una dintre cele mai frumoase fântâni ale perioadei sale. Aproape fiecare obiectiv din oraș se află la câteva minute de mers pe jos, inclusiv străzile cele mai importante – printre care și strada comercială Via dell’Indipendenza și Via Galleria, cu numeroasele conace aristocrate.  Via dell’Archiginnasio se intinde alături de marea bazilică San Petronius; fațada încă neterminată domină o parte a Piazza Maggiore. Pe partea de nord se află fostul Palazzo del Podestà (Palatul guvernatorilor), cu un turn, Torre dell’Arengo, datând din 1259.

Bologna are o pereche de turnuri care par să se încline Acestea sunt cele mai cunoscute dintre cele 20 de turnuri care au mai ramas din cele peste 100. Deși erau necesare atât ca stâlpi de veghe, cât și ca locuri de refugiu în caz de atac, înălțimea lor a devenit un simbol pentru familiile nobile care le-au construit. Puteți urca cele 498 de pași din interiorul Torre degli Asinelli pentru o panorama a orasului Bologna.

Bologna nu duce lipsă de biserici interesante, iar Santo Stefano este cea mai veche dintre toate. Complexul alcatuit din opt cladiri ar putea fi numit leagănul de credință din Bologna, construit de Benedictini între secolele X-XII și XIII, pentru a găzdui rămășițele martirilor timpurii din Bologna, Sfinții Vitale și Agricola. Chiesa del Crocifisso, biserica principală, are un amvon extern din secolul al XII-lea și o cripta datând din 1019; Santo Sepolcro se deschide catre o curte cu grădină, învecinată cu o mănăstire cu două etaje.

Catedrala San Pietro a suferit numeroase modificari de la înființarea sa în 910. O ușă la capătul culoarului lateral din stânga duce la o colecție de comori artistice donate de-a lungul secolelor pentru a fi folosite la sărbătorile religioase. Acestea includ obiecte aparținând mai multor papi și o cruce procesională splendidă donata in 1996.

Pinacoteca are o misiune unică: să conserve și să expuna lucrări ale unor artiști care au trăit și au lucrat în Bologna și în regiunea Emilia-Romagna, din secolele 13 până la începutul secolului al XIX-lea. Unele dintre lucrări au propriile lor istorii.

De-a lungul Lungomare Nazario Sauro se afla Palazzo della Provincia, care cuprinde Pinacoteca Provinciale, galeriile moderne bine iluminate care prezintă lucrări din secolele XI-XIX. Acesta are o importanta colecție de picturi realizate de artiști din sudul Italiei, în special din secolul al XIX-lea, inclusiv lucrări ale școlii Macchiaioli. De asemenea, mai sunt si picturile venețiene din secolele XV și XVI și statuile medieval din bisericile apuliene care au fost închise. Veți găsi lucrări ale lui Paolo Veronese, Tintoretto și Giovanni Bellini.

Piazza Mercato e un spațiu imens în centrul orașului Bologna, langa Parcul Montagnol. Aceasta a fost infiintata în 1251 ca piață de bovine. În prezent, 400 de vânzători și meșteri de stradă vând opere de artă, îmbrăcăminte nouă și uzată, încălțăminte, articole de uz casnic, produse cosmetice și multe altele.

Preturile biletelor de avion sunt accesibile, variind intre 100 de lei si 1000 de lei, prin urmare, acest oras este o destinatie potrivita pentru toate buzunarele.

Ofertele city break va vor imbogati cu siguranta cunostintele si va va ajuta sa aflati nenumarate informatii interesante legate de istorie. Alegeti cu incredere acest oras; va veti bucura de o experienta unica ce va va incanta si pe care nu o veti uita niciodata.

Leave a Comment