From Bulgaria, With Love

De la sud de Dunare aflu ca o noua facultate s-a alaturat grupului de facultati care protesteaza cerand demisia guvernului bulgar. Ce frumooooos…. Ce vremuri …. Imi amintesc, nostalgic – of course, de vremurile in care aveam si noi studenti si-n consecinta, miscare studenteasca.  Adica studenti avem si-acum, slava Domnului, cata frunza si iarba, numa’ ca… Si-mi amintesc de alte vremuri. E drept ca parca si noi eram un pic exagerati.  Stateam cat e ziua de lunga (de multe ori si noaptea :lol:), asa cum sta cainele meu in pozitie de aret, adulmecand  cu urechile ciulite o samanta de scandal, oricare ar fi fost ea. Protestau lucratorii de la metrou ? Hop si ligile studentilor cu declaratii de sustinere a protestului. Se revolta Organizatia Libera a Cultivatorilor Independenti de Flori de Nu Ma Uita ? Studentii le erau alaturi. Iar cand se aducea atingere macar unui singur fir de par din capul ciufulit al unei textiliste (faine fete !
) din Tudor, caminul T9, sau din freza buimac-mahmura a unui politehnist din Regie, apai se lasa cu mitinguri grele, tatutu… Studentimea chiar era o masa care nu putea fi ignorata si martor mi-e mos Ilici ca numai el, saracul, stie cum a trait acele vremuri cu-acest bau-bau in spate. Acuma, Dumnezeu cu mila. Puteti sa-mi cereti orice dar nu ma fortati sa-mi fac iluzii vis-a-vis de un prezent sau un viitor in care masa studentilor din Romania sa mai conteze in vreun fel. Ca nu am atata imaginatie. 
Tot de la sud de Dunare, un alt exemplu ca suntem chiar singurii care n-aveam ce cauta in UE : s-a inaugurat frumusete de autostrada. Si-acum, de pleci din Vama Veche la 6 dimineata, la 10 esti pe plaja in Grecia. Cu 140 la ora, cat e viteza maxima la ei. Hai 10 jumate, daca vrei sa te opresti la o cafea in Sofia. Din Constanta in, sa zicem, Bran, ajungi in 4 ore ? Logic ca nu. Ca, vrei-nu vrei, faci centura, ca sa zic asa… Si nu orice centura ci a mai mandra dintre toate. Centura Bucurestilor, o adevarata centura de castitate. Stiti bancul ? Paranteza :
Sir Godefroy se pregateste sa plece la lupta. O cheama pe lady Miriam si-o pune sa-si traga chiloteii de tabla pe ea. Incuie cu lacatul si, multumit, se urca pe cal. Il cheama pe John, cel mai de-ncredere supus si ii da cheia : „John, daca va fi sa pier in lupta, sa ii dai lady-ei Miriam aceasta cheie”.

Si paraseste cetatea, in fruntea micii sale armate, in trap usor, cam fara chef. La un moment dat, un ostean ii atrage atentia asupra unui norisor de praf, semn ca un calaret se-apropia in goana calului din cetatea pe care doar ce-o parasisera de 5 minute. Era John : „Stapane, ma iertati, mi-ati dat o alta cheie. Asta nu se potriveste”.
Finalul ma readuce printre frunzele cazute ale toamnei mioritice. Subiectul : advertisingul. Reclama, sufletul comertului. Reamintita de o domnita care aproape mi-a sters bara taindu-mi fata intr-o intersectie. No, am iertat-o, vazand cat era de ocupata : cu o mana tinea telefonul lipit de ureche, intr-alta avea tigara, cu o alta mangaia un bichon si cu cealata isi mangaia, cred, celalalt bichon, daca intelegeti ce vreau sa spun. Asa ca, conducea cu picioarele. Nu-i bai, nu-s dintre cei care pleaca de la semafor in scartait de pneuri asa ca am putut frana. Dar am vazut masina inscriptionata „Selgros” si mi-am reamintit seria de reclame gen „De ce sa-ti cumperi frigider de la Selgros ? Fiindca avem cea mai buna carne !” Ingenios, nu ? Cam cum si-ar face Antena 3 reclama afirmand : „De ce sa te uiti la Gadea ? Fiindca avem cel mai bun Meteo !” Iar a doua zi sa ploua cu spume dupa ce ei anuntasera canicula, asa cum „cea mai buna carne” a c
elor de la „Selgros” se regaseste zilele astea in  cele 20 de tone de carne de pui asezonate cu excremente si soareci vii (:shock:) retrase de la vanzare de doua centre din tara. Ca si concluzie logica : nu va luati frigider de la ”Selgros”!
Si in finalul finalului, o veste buna pentru fanii ex-primarului Viorel Lis. Desi presa a speculat faptul ca fostul edil ar suferi de anumite afectiuni psihice din genul celor care dovedeau faptul ca isi inseala sotia cu un neamt pe nume Alzheimer, am putut vedea in dimineata asta ca sunt doar zvonuri fara acoperire in realitate. Fiindca l-am vazut cum petrecea aseara intr-un club sarbatoarea Halauinului, realizand cu maxima luciditate ca, pentru aceasta ocazie, in cazul lui nu e nevoie de machiajul specific acestei sarbatori.