De ce trebuie sa tina cont gravidele

Pregatirea sarcinii ar trebui sa reprezinte o preocupare pentru toate femeile care intentioneaza sa faca acest pas, motiv pentru care este important sa fie deschise catre toate regulile ce urmeaza a fi impuse. Inainte de toate este esentiala asigurarea sanatatii, astfel ca se pot urma diferite teste, trebuie sa se renunte la fumat, iar alcoolul trebuie evitat cu desavarsire, intrucat ambele vicii pot fi foarte daunatoare. Femibion devine cel mai bun prieten al tuturor viitoarelor si actualelor mamici, astfel ca aduce toate informatiile de folos.

Suplimente alimentare

Se recomanda administrarea suplimentelor alimentare chiar inainte de conceptie, pentru ca organismul sa aiba timp sa se pregateasca si tot Femibion propune suplimentele adecvate pentru diferite perioade ale sarcinii, intrucat fiecare dintre acestea au o componenta diferita.

Exercitii fizice

Un stil de viata activ este recomandat tuturor mamicilor si gravidelor, aceasta fiind o modalitate ideala prin care se poate controla greutatea, imbunatati circulatia sangelui, dar se asigura si un somn de calitate. In plus, prin adoptarea acestui stil de viata, obiceiurile pot fi transmise mai departe si catre bebelus. Exista o multime de activitati ideale pentru gravide, de la pilates, la yoga, inot sau pur si simplu mersul pe jos, insa inainte de toate este important ca medicul sa isi de acordul.

Greutatea ideala

Chiar daca se spune ca in timpul sarcinii gravidele trebuie sa manance cat pentru doi, este important ca greutatea sa fie pastrata in valorile recomandate, intrucat kilogramele in plus, dar si cele in minus pot atrage o multime de probleme. De exemplu, femeile care nu mananca suficient si nu se hidrateaza cum trebuie pot da nastere unui copil care nu s-a dezvoltat cum trebuie, in timp ce kilogramele in plus sunt si mai daunatoare intrucat exista posibilitatea ca gravidele sa fie vulnerabile in fata unor afectiuni precum diabetul de tip 1.

Protejarea pielii

Sarcina face pielea sa fie mult mai sensibila la razele soarelui, motiv pentru care exista mai multe sanse de a fi atrase diferite probleme la nivelul membrelor si fetei. Din acest motiv se recomanda ca in zilele calduroase sa se apeleze la o palarie si ochelari de soare, alaturi de o crema cu protectie, pentru a evita toate riscurile.

Adaptarea stilului de viata acasa

Femibion recomanda ca gravidele sa fie atente la activitatile pe care le desfasoara in propria locuinta, chiar daca este vorba despre cele mai simple, precum curatarea dupa animalele de companie, deoarece pot fi riscante. Expunerea la substante toxice, ridicarea unor obiecte grele sau contactul cu diferite bacterii, poate pot fi daunatoare atat pentru mamici, cat si pentru bebelusi. Asadar, printre altele, se recomanda evitarea urcarii pe scari sau trepte sau statul in picioare pentru perioade lungi de timp, in special in apropierea aragazului.

Leave a Comment