Care sunt pasii pentru o sarcina perfecta

Perioada sarcinii este una foarte complexa, motiv pentru care fiecare viitoare mamica trebuie sa tina cont de o multime de reguli pentru ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Asadar, cine este interesat de planificare sarcina trebuie sa stie ca sunt cateva detalii esentiale, precum istoricul medical personal si familial, starea actuala a sanatatii, dieta, vitamine si stilul de viata, tratamentele urmate, dar si istoricul unor eventuale sarcini anterioare.

O calatorie in doi

Totul nu se rezuma doar la femeile insarcinate, ci si la partenerul de viata al acestora, care trebuie sa fie un stalp de sustinere din punct de vedere emotional si sa ajute la schimbarile necesare ale stilului de viata pentru ca sarcina sa se deruleze in conditii optime. Pentru cresterea sanselor de conceptie si partenerii trebuie sa adopte un stil de viata cat mai sanatos si sunt multe reguli de care trebuie sa tina cont.

De evitat

In primul rand, se recomanda evitarea fumatului intrucat acesta aduce o multime de riscuri, la fel si consumul de bauturi alcoolice pentru ca acest obicei poate fi foarte daunator. In al doilea rand, dieta este esentiala, motiv pentru care este important sa se evite dulciurile, consumul de cafea in cantitati ridicate, alimentele prajite si nu numai.

Factori de risc

De asemenea, cine este interesat de planificare sarcina trebuie sa stie care sunt si factorii de risc pentru a lua masurile adecvate pentru diminuarea acestora. Asadar, problemele cardiace si ale ficatului pot fi foarte daunatoare in timpul sarcinii, la fel si diabetul, lupus, HIV si nu numai, insa este esential si ca gravidele sa aiba greutatea ideala, nici superioara, nici inferioara. In acelasi timp, este important de stiut ca odata ce se depaseste varsta de 35 de ani scad considerabil sansele de a ramane insarcinata, motiv pentru care este ideal sa planificarea sa urmareasca perioada dinaintea acestui prag.

Leave a Comment