Cum sa ai mai multa grija de tine? (fii atent la universul tau interior)

Multi dintre noi ne lasam acaparati de problemele de la serviciu si de termenele limita si uitam ca o schimbare de abordare ne poate face mai productivi.

Suntem atat de absorbiti de exterior si uitam sa mai avem grija de universul nostru interior. Este acel mic detaliu care poate face o mare diferenta in viata noastra.

Cum poti avea grija de starea ta interioara?

1.Identifica frica, anxietatea sau nemultumirea care salasluieste in interiorul tau. Odata ce o descoperi si o accepti, te vei cunoaste mai bine si ce sa faci pentru a diminua efectul lor. Nu vei putea intotdeauna sa le elimini complet din viata ta, insa vei diminua impactul lor asupra ta.

 

2.Fii atent la filtrul gandurilor tale. In momentul in care esti stresat, iti vin o avalansa de ganduri negative prin care te poti desconsidera. In momentul in care ai suprins sirul gandurilor, opreste-te un moment si spune-ti dar de ce gandesc asa despre mine?.Din momentul acela, gandeste-te ca esti o persoana capabila si cauta solutii la problema cu care te confrunti. Vei simti instant o schimbare in bine daca iti modifici perceptia despre tine.

3.Ai mai multa incredere in tine. Pentru a trai viata cu adevarat, trebuie sa te cunoasti pe tine insuti, ce calitati ai, ce puncte slabe si ce iti doresti de la viata. Odata ce le descoperi, vei invata sa iti pui ambilitatile in valoare, sa iti corectezi din defecte si sa iti croiesti viata asa cum iti doresti.

 

4.Nu te mai compara cu altii. Fiecare om este nemultumit de ceva din viata lui. Nu ai tu cele mai mari probleme din lume si nici nu poti rezolva problemele tuturor. Concentreza-te la gasirea solutiilor pentru problemele cu care te confrunti  si descopera cum poti schimba lucrurile pentru a avea o viata mai buna.

Tu esti responsabil de felul in care iti traiesti viata.

 

5.Petrece timp alaturi de cei dragi

Oamenii dragi din viata noastra ne umple sufletul de bucurie.  Timpul petrecut cu persoana iubita, prieteni sau familie ne ajuta sa ne mentinem echilibrul in universul nostru interior.

 

Vrei sa iti schimbi viata? Incepe cu o schimbare a perceptiei si vei vedea ca viata ta se va imbunatati considerabil. Ai grija de universul tau interior sau de starea ta de spirit si vei simti o schimbare in bine.

 

 

 

Leave a Comment