Esti dependenta de cumparaturi? ( 3 metode de a nu mai cheltui banii pe lucruri inutile)

Dependenta de cumparaturi este o problema serioasa ce reflecta un neajuns emotional. Este o dependeta ce poate afecta serios viata unui om si este un semn ca ceva nu este in regula in interiorul acelei persoane.

Si in acest caz, exista diferite stadii ale unei dependente de cumparaturi. Exista o vorba inteleapta care spune este mai bine sa previi decat sa tratezi

Mai jos, vei gasi 3 metode pentru a diminua acest comportament de a face cumparaturi inutile inainte ca lucrurile sa se agraveze:

1.Treci pe varianta numerar

Intri intr-un magazin, alegi cateva piese vestimentare care iti plac, iar cand te duci la casa, platesti cu cardul. Asa nici nu simti cati bani cheltui.

Data viitoare cand iesi la cumparaturi sau faci comenzi online, plateste numerar. Va trebui sa numeri banii de fiecare data si, treptat, nu iti va mai fi asa usor sa ii dai din mana.

Plata in numerar constituie metoda cea mai eficienta de a constientiza cati bani cheltui.

2.Asteapta 30 de minute inainte sa faci o achizitie

Chiar ai nevoie de o bluza noua sau de inca o pereche de adidasi? Pentru a nu face o achizitie de impuls si inutila, asteapta 30 de minute, inainte de a face plata.

Plimba-te prin alte raioane sau viziteaza alte magazine. O jumatate de ora este o perioada suficienta pentru a elimina din intensitatea unui impuls pe moment.

Si uite asa, ai evitat sa cumperi ceva ce nu iti trebuie si ai economisit niste banuti.

 

3.Consulta-te cu un psiholog

In cazul in care situatia incepe sa se agraveze si ramai fara bani pentru a plati facturile, ar fi indicat sa te consulti cu un psiholog.

Un profesionist te va ajuta sa descoperi cauza emotionala ce sta in spatele dependentei tale de cumparaturi. Poate fi vorba despre o stima scazuta de sine sau o trauma din adolescenta, ce isi mentine efectele si in prezent.

Nu trebuie sa iti fie teama de un lucru care te poate ajuta sa iti imbunatatesti viata.

 

Dependenta de cumparaturi apare in momentul in care suntem dezamagiti, nervosi sau speriati de un alt aspect din viata noastra.

Ai un salariu bun si un loc de munca in care esti apreciat, dar nu te asteapta nimeni drag acasa?  Este un scenariu frecvent prin care incerci sa umpli un gol emotional cu obiecte materiale.

Leave a Comment