Chirurgia orală, calea către sănătate bucală și un zâmbet perfect

Chirurgia orală este uneori singurul remediu pentru anumite probleme dentare și gingivale. Numim „chirurgie orală” toate procesele de extracție sau incizie a țesuturilor bucale. Acestea vin cu mai multe tipuri de proceduri precum extragerea dinților, plasarea implanturilor dentare sau grefarea gingiei. Oricare ar fi natura lor, aceste intervenții chirurgicale au scopul final de a vă oferi o sănătate orală mai bună.

La Dr. Kurbe Dental Clinic, chirurgii noștri dentari sunt calificați pentru a efectua diverse tipuri de intervenții chirurgicale dentare. Puteți avea încredere în experiența lor vastă în efectuarea acestor proceduri de chirurgie orală.

Care sunt cele mai frecvente intervenții chirurgicale orale?

Extracția dentară complexă

Acest lucru se face pentru a extrage un dinte deteriorat sau pentru a îndepărta o măsea de minte care, din lipsă de spațiu, riscă să afecteze dinții vecini.

Implanturi dentare

Pentru a înlocui un dinte lipsă se apelează la un implant dentar eficient în plasarea unei tije metalice, din titan, care va acționa ca rădăcină pentru un viitor dinte de înlocuire. Inserarea unui implant dentar se face în timpul microchirurgiei care consta în incizia gingiilor pacientului chiar în locul unde trebuie introdus implantul.

Grefa de gingie

O grefa de gingie este soluția ideală pentru a restabili grosimea și/sau înălțimea țesutului gingival al pacientului. Acest lucru este indicat în special în cazurile de recesiune gingivală în care rădăcinile dinților devin expuse și, prin urmare, sunt există riscul de a dezvolta probleme precum cariile. Există câțiva pași potriviți care trebuie luați în considerare înainte și după intervenția chirurgicală pentru a ajuta la vindecarea locului în care este efectuată procedura pentru a asigura succesul acesteia.

Înainte de operație

Chirurgia orală este de obicei decisă în urma unei vizite de rutină la dentist. În timpul acesteia, medicul dumneavoastră va putea stabili dacă aveți nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a rezolva o problemă.

Pentru a se pregăti corect pentru operație, chirurgul va obține informații despre starea dumneavoastră generală de sănătate și va efectua radiografii care îi vor permite să observe toate structurile dinților și a cavității bucale. Prin urmare, este esențial să-l informați despre problemele de sănătate de care suferiți și despre medicamentele pe care le luați. În unele cazuri, pot fi prescrise antiinflamatoare sau analgezice înainte de intervenția chirurgicală pentru a vă pregăti.

Pregătirea pentru chirurgia bucală include și componenta psihologică. Dacă vă este frică de dentist sau de operație, este important să discutați cu echipa de asistență medicală. Ei vor lua măsurile necesare pentru a vă liniști și pentru a vă ajuta să faceți față stresului și temerilor.

Ziua operației bucale

Când vine Ziua Z, asigurați-vă că purtați haine confortabile. De asemenea, dacă ascultarea muzicii vă poate ameliora anxietatea și vă poate distrage atenția în timpul intervenției chirurgicale, nu ezitați să cereți aceste lucruri. Chirurgia orală se efectuează întotdeauna sub anestezie locală pentru a preveni durerea.

După operație

Stomatologul și echipa sa vor rămâne alături de dumneavoastră și în zilele următoare intervenției chirurgicale pentru a vă asigura că totul decurge conform planului de tratament.

Leave a Comment