Dry needling, tehnica medicală care te ajută să îți relaxezi mușchii și corpul

Rutina vieții este parte din noi, iar stresul este o constantă. Sunt atât de multe de făcut încât nu-ți dai niciodată corpului tău timp să-și revină, iar pentru a compensa, te menții fresh cu cofeină.

Dacă acest lucru vă sună cunoscut, ar trebui să luați în considerare utilizarea terapiei dry needling. Este puțin mai diferită decât acupunctura, prin faptul că folosim ace pentru a ameliora durerea pe care o simt mușchii afectați.

Dry needling este o tehnică eficientă de tratament care implică introducerea cu atenție a unor ace cu filament fin într-o anumită categorie de mușchi, pentru a ajuta la eliberarea unui punct miofascial, reducând în consecință durerea. Beneficiile dry needling pot ajuta la diminuarea durerii și la îmbunătățirea funcționării mușchilor afectați.

  1. Eliberarea punctelor de declanșare miofasciale

Un punct de declanșare miofascial apare atunci când un grup de fibre musculare nu revine la o stare relaxată după o perioadă de activare.

Acesta poate fi dureros în timpul atingerii, mișcării și întinderii din cauza incapacității de a se mișca normal sau de a obține un aport de sânge proaspăt, oxigenat. Acestea pot fi cauzate de răni, stres, boală, deficiențe nutriționale, afecțiuni ale nervilor sau alte evenimente atipice de la nivelul organismului.

Terapia dry needling are ca scop eliberarea acestor puncte miofasciale, astfel ameliorând durerea și îmbunătățind capacitatea persoanei de a se mișca și de a utiliza zona afectată.

      2. Reduce durerea sau disconfortul

Deoarece procedura dry needling este un tratament localizat, este capabil să vizeze exact zona de durere. Când aceasta nu mai este prezentă în zona afectată, poți reveni la activitatea fizica, poți dormi mai bine și te poți recupera mai repede.

  •  Îmbunătățiți capacitatea de mișcare

Când punctele de declanșare miofasciale sunt eliberate, zona este caracterizată de puțină tensiune și compresie. Scăderea încordării și durerii mușchilor are capacitatea de a optimiza posibilitățile persoanei respective de a se mișca mai ușor.

Datorită acestui beneficiu, tehnica dry needling poate ajuta persoanele cu dureri legate de suprasolicitarea pe termen lung sau tehnici incorecte de tratament. Acul poate ajuta la relaxarea zonei, la îmbunătățirea capacității de mișcare și poate avea un efect pozitiv asupra performanței la locul de muncă.

  • Reduceți timpul de recuperare

Procedura dry needling este simplă, rapidă și nedureroasă, ceea ce înseamnă că puteți reveni mai repede la activitatea pe care o iubiți. Imediat ce acul este introdus, mușchiul se zvâcnește ca răspuns, iar acest lucru aduce o relaxare imediată și palpabilă. Eliberarea spasmului muscular înseamnă că vă puteți mișca liber încă o dată, fără durere și fără frica faptului că puteți să agravați starea și mai mult. MovKinetic vă ajută să vă simțiți din no

Leave a Comment