De ce angajatorii romani nu mai gasesc angajatii de care au nevoie?

E o realitate cruda de care ne lovim zi de zi. In mai toate domeniile se cauta oameni potriviti pentru diverse locuri de munca, dar posturile raman in continuare neocupate. Peste 72% din angajatori spun ca le e foarte greu sa gaseasca personal calificat in Romania, asta inseamna, mai pe intelesul nostru ca, desi exista cerere foarte mare de locuri de munca, oferta este relativ redusa, daca nu aproape inexistenta. Nimeni nu isi doreste, se pare, sa ocupe posturi precum meseriasi calificati, muncitori, operatori productie sau ingineri, desi pot fi foarte bine platite. 

La aceste locuri de munca pe care nimeni nu le cauta adaugam fara probleme soferii, personal hotelier si restaurante, vanzatori, manageri. De ce e aceasta reticenta? Angajatii cred ca sunt prea putini candidati buni ramasi in tara, fie nu sunt suficient de pregatiti, nu au competentele necesare, nu au experienta practica. Ar mai fi si alte cauze posibile. Angajatii nu sunt multumiti de salariile primite, propuse, nu exista un respect foarte mare fata de locul de munca, angajatii romani nu isi doresc sa lucreze in tara, prefera locuri de munca din strainatate, poate in alte domenii decat s-au pregatit.

Cum marirea la nesfarsit a salariilor oferite nu e o solutie si nici posturile nu pot sta neocupate la nesfarsit forta de munca trebuie sa apara de undeva. Angajatorii romani moderni au gasit insa o metoda simpla de a avea muncitorii pe care si-i doresc, si nu orice muncitori, ci oameni calificati, cu experienta, care sunt dispusi sa isi faca treaba bine si accepta salarii bune. De la o vreme si la noi a inceput sa se aduca forta de munca calificata din Vietnam sau din alte tari asiatice.

De ce Asia? Pentru ca oamenii de acolo vor sa munceasca, sunt bine pregatiti, sunt foarte seriosi, rabdatori, au deja o formare profesionala excelenta, sunt dispusi sa lucreze in domenii pe care de multe ori romanii le refuza. Cine se ocupa de aducerea de forta de munca calificata din Vietnam in tara? Desigur, nu angajatorul. Angajatorul apeleaza la agentii de recrutare personal calificat din Asia si obtine ce angajati are nevoie intr-un timp destul de scurt. Ce ofera aceste agentii? In primul rand seriozitate, echipa agentiilor are experienta vasta in recrutare si gaseste oamenii potriviti la locul potrivit si intermediaza aducerea lor in tara. In al doilea rand agentia de recrutare personal calificat din Asia garanteaza legalitatea angajarilor si aducerii in tara, se ocupa de obtinerea tuturor actelor necesare cel putin din perspectiva celui care vine sa se angajeze.

Actele se obtin in timp util si sunt oferite celui care se angajeaza sau angajatorului pentru ca toate angajarile sa fie legale in Romania. In al treilea rand agentia de recrutare personal calificat din Asia cunoaste deja pietele de unde sunt adusi cetatenii straini si poate oferi cat de repede oameni pentru posturile neocupate din diverse domenii.

Asta inseamna ca daca ai nevoie de personal dintr-un service auto sau din agricultura, din hoteluri, centre SPA, de exemplu agentia cauta oamenii potriviti si ii ajuta sa ajunga mai repede la tine, ca angajator, si sa poti sa iti desfasori activitatea in continuare. E practic, e legal, e rapid, ambele parti sun multumite si cel mai important criza fortei de munca poate avea o rezolvare practica pe termen lung. Agentiile de recrutare personal calificat din Asia vor oferi mereu servicii de cea mai buna calitate, o modalitate simpla de gasire a oamenilor potriviti calificati, dar si de analizare a cotatiilor pentru recrutare din tarile de unde se doreste aducerea angajatilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Este nevoie de mai multe acte pentru inmormantari
Next post Cand imprumuti bani nu ai nevoie de garantii
May 2019
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031