Aleister Crowly si Cartea Legii VI

I.40. Cine ne va chema Thelemiti nu va gresi, daca se uita indeaproape in cuvant. Pentru ca acolo exista trei grade, Sihastrul, Indragostitul (Iubitul) si omul Pamantului. Do what thou wilt shall be the whole of the Law! ( fraza intraductibila)
Desi am cautat un mod posibil de abordat al unei traduceri coerente n-am putut adera la nici o posibilitate, intrucat ea nu exista. Crowly avea propriul sau sistem de cuvinte si mai ales de a se exprima pe inteles si nu. Si atunci am spus sa nu caut o traducere “crestineasca” si am impartit fraza astfel incat “t” din wilt  sa simbolizeze crucea. Si atunci apare urmatoarea interpretare: Fa ce vrei, crucea trebuie sa fie intregul Legii! 
I.41. Cuvantul Pacatului este Restrictie. O barbatule, nu-ti refuza sotia daca ea va voi! O Indragostitule, daca te vestejesti, pleaca! Nu exista nici o legatura care poate uni divizatii decat iubirea: orice altceva este un blestem.

Blestemat! Blestemat fie in eoni! Iad!
Aeoni, eoni, unitate de timp din afara Universului uman ce defineste infinitul pentru acestia.
I.42. Sa fie acea stare de conditie a multora (manyhood – cuvant compus intraductibil in/din limba engleza) la limita si de dezgust. Deci cu toate ale tale, nu ai nici un drept in afara de a face vointa ta.
I.43. Fa intr-aceasta si nimeni sa nu spuna nu.
I.44. Pentru vointa pura, nedomolita de scop, eliberata de pofta rezultatului, fiecare mod este perfect.
I.45. Perfectul si Perfectul sunt un singur Perfect si nu doua. Ba mai mult, sunt nimic!
Perfectul este reprezentat aici de 1. Asa cred eu. Pentru ca 1 este varful piramidei. Si atunci, 1×1 va fi intotdeauna egal cu 1.

Previous post Cand trebuie sa apelez la specialistii in deratizare?
Next post Oroscopo è parte della nostra vita quotidiano
June 2018
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930