Stiu care este tipul de vin preferat al meu

In ceea ce priveste posibilitatile de asociere a , cel demisec este deopotriva un sortiment versatil dar si foarte apreciat in randul clientilor, datorita robustetii caracteristici a gustului, proprietate ce nu acopera totusi gustul preparatelor, ce potenteaza la randul ei alimente cu un gust la fel de intens. Din aceasta cauza, probabil singura regula ce nu poate fi incalcata atunci cand vorbim despre acest sortiment este evitarea asocierii acestuia cu orice fel de desert, din pricina faptului ca un gust dulce nu se va putea armoniza niciodata cu o bautura cu o tarie aparte si un gust puternic.

Vinurile demiseci Budureasca

 Inca de la inceputurile cramei Budureasca in anul 2013, aceasta a devenit unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai sortimentelor demisec si nu numai, abordand o varietate de soiuri si de combinatii. Printre sortimentele disponibile in magazinul online putem gasi atat vin rosu cat si alb sau rose, ce apartin gamelor Clasic, Exuberant, Miniaturi sau Bag in a Box. In ceea ce priveste pretul, ai posibilitatea de a seta un interval din care vor rezulta doar cautarile care te intereseaza iar daca nu esti sigur in privinta asocierilor culinare acestea sunt mentionate de fiecare data odata cu fiecare vin in parte. Daca si tu doresti sa te bucuri de gustul robust al strugurilor din soiuri precum Pinot Noir, Sauvignon Blanc sau Feteasca Regala, intra la Budureasca si alege un vin demisec din colectia noastra.

Caracteristicile vinului demisec

Daca ne referim la vinurile de pe meleaguri autohtone, putem spune ca un vin este sec atunci cand are in jur de 4 grame zahar/litru. In ceea ce priveste varietatilor demiseci, cantitatea creste la 4-12 grame, pentru ca mai apoi sa urce la mai mult de 50 grame, in cazul vinurilor dulci. In ceea ce priveste preferintele popoarelor de-a lungul timpului, putem observa diferente culturale semnificative. Astfel, in timp ce rusii sunt consulatori inraiti ai soiurilor cu o cantitate ridicata de zahar, vinurile franceze au chiar sub media de zahar dedicata vinurilor seci, si anume 2 grame.

Prin urmare, si vinurile achizitionate din diferite regiuni pot avea anumite particularitati ce le deosebesc de aceleasi soiuri din alte zone. In ceea ce priveste priveste procesul de fabricatie, varietatilor demiseci sunt considerate cele oprite din fermentatie inainte de a deveni seci, continand astfel un rest de zahar nefermentat si avand un gust mai placut si mai usor de asortat. Prin urmare, denumirea in sine nu este data strict de anumite tipuri de struguri din care este produs ci mai degraba are legatura cu procesul de maturare in sine si perioada de timp in care ii este ingaduit sa isi formeze robustetea. Pentru mai multe detalii in ceea ce priveste fiecare tip in parte, intra la Budureasca si alege un vin demisec, pentru a te bucura de calitatile gustative ale acestuia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *