De acum stiu de unde pot cumpara vinul care imi place cel mai mult

Fiind considerat sortimentul cel mai potrivit pentru a fi supus la o perioada de maturare mai indelungata, Cabernet Sauvignon este un soi cu un gust robust, usor de recunoscut, si o aroma potenta de tanin, ce isi schimba la randul ei caracteristicile odata cu trecerea timpului. Datorita popularitatii remarcabile a acestui soi de struguri, atat in Franta cat si in regiunea Californiei, productia acestui tip de vin este realizata la cote inalte, devenind un sortiment preferat si pe meleagurile autohtone, si fiind cultivat pe teritorii intinse si in tara noastra. Daca si tu doresti sa experimentezi aroma unica a acestei bauturi robuste, de pe magazinul online Budureasca poti descoperi soiul Cabernet Sauvignon, precum si alte tipuri de vin rosu cu calitati deosebite.

Cabernet Sauvignon – un vin cu istorie si personalitate

Fiind considerat unul dintre cele mai vechi soiuri consemnate de cronicile istorice, acest tip este de fapt un hibrid realizat intre alte 2 soiuri, si anume Sauvignon Blanc si Cabernet Franc. Prin urmare, si strugurii in sine pot fi descrisi ca fiind robusti, rezistenti atat la intemperiile vremii cat si la diverse tipuri de boli. In ceea ce priveste mediul ideal, sortimentul in sine nu este unul pretentios, dezvoltandu-se perfect in conditii de fertilitate redusa si regiuni aproape aride. De asemenea, datorita necesitatii unui mediu de dezvoltare relativ calduros, cele mai reputabile marci de Cabernet Sauvignon sunt produse aproape in intregime pe teritoriul Californiei, in regiuni cu traditie precum Napa Valley sau Sonoma County.

Caracteristicile soiului

Desi este descris ca fiind un sortiment nepretentios, anumite conditii climaterice sunt totusi necesare pentru a asigura o recolta de buna calitate, fapt care face amplasarea podgoriilor cu atat mai importanta. Astfel, solurile prea bogate sau prea fertile, o expunere insuficienta a culturii la soare, precum si culesul timpuriu al recoltei sunt factori ce pot duce la alterarea gustului specific al produsului finit. Caracterizat de astringenta ce defineste acest soi de struguri, Cabernet Sauvignon va fi descris intotdeauna ca avand un miros de stafida neagra, aroma la care se adauga si alte subtonuri, in functie de tehnicile de vinificatie.

Cum punem cel mai bine in valoare un Cabernet Sauvignon

O caracteristica esentiala a obtinerii unui sortiment de buna calitate este mentinerea procedeului de maturare pentru cel putin 18 luni, pentru a permite dezvoltarea tuturor aromelor. De asemenea, consumul insotit de mese imbelsugate, preparate din carne rosie si mancaruri cu o consistenta bogata pun in evidenta cel mai mult caracterului robust si gustul puternic al acestuia. Daca si tu doresti sa incluzi in meniul tau acest tip special de vin, de pe magazinul online Budureasca poti descoperi soiul Cabernet Sauvignon si il poti comanda, pentru a te bucura de o experienta gastronomica de cea mai inalta calitate.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *