Am inceput sa ma pregatesc pentru sarcina

In general cele mai multe suplimente prenatale contin o cantitate mai mare de acid folic, fier si calciu decat in multivitaminele obisnuite. Femeile gravide au nevoie de o cantitate mai mare din acesti nutrienti decat femeile obisnuite, si in special de acid folic care reduce riscurile fatului de deficienta ale sistemeului nervos ca spina bifida.

In afara de fier si acid folic un adevarat supliment prenatal ar trebui sa contina vitamina C, vitamina D, vitamine din complexul B – tiamine, vitamina B-6, riboflavin, niacin si B-12 precum si calciu, potasiu, vitamina A, cupru, acid pantoteic, zinc si vitamina E.

Desi lipsa de vitamina B-12 este rar intalnita, femeile care se afla in aceasta situatie au deseori avorturi spontate si sufera de sterilitate.Sursă de vitamine şi iod, femibion 1 conţine în plus faţă de acid folic şi vitamine.

Femibion 1 este un suplimentar alimentar recomandat de la planificarea conceptiei si pana la sfarsitul primului trimestru de sarcina.Femeile gravide au nevoie de o mai mare cantitate de acid folic si de folat, iar completarea acestora nu se poate face de la o zi la alta.Femibion 1 contine acid folic si folat.Metafolinul din femibion 1 este disponibil direct la nivelul organismului, fiind mai bine metabolizat decat acidul folic.Femibion 1 contine 400micrograme acid folic cu o cantitate echivalenta de metafolin. Cu aceasta combinaţie nivelul optim de acid folic si folati poate fi atins in celule si tesuturi dupa o perioada de aproximativ 4 saptamani de administrare zilnica.
De aceea, aportul de acid folic şi metafolin trebuie asigurat inca din momentul planificarii sarcinii pentru a preintampina necesitatea sporita de acid folic/folati. Intre ziua a 22-a si a 28-a de la conceptie, creierul si coloana vertebrala a copilului incep sa se dezvolte, iar tubul neural se inchide. In acesta etapa, multe dintre femei nici macar nu ştiu ca sunt insarcinate.
Prin urmare, femibion sarcina sanatoasa 1 conţine 400 micrograme acid folic combinat cu o cantitate echivalenta de metafolin in scopul de a asigura aportul optim inca de la începutul sarcinii, chiar si pentru femeile care nu pot asigura o metabolizare optima a acidului folic.Modalitatea de administrare de un comprimat pe zi fara a depasi aceasta doza.

Este foarte important de mentionat ca produsul nu contine substante cu potential alergen si este un supliment alimentar ce nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata.

Femibion.ro este site-ul care va explica cum puteti avea o dieta sanatoasa inainte si in timpul sarcinii.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *