Loading...
Uncategorized

Merita sa optez pentru GPL

In ultimele saptamani preturile carburantilor au depasit pragul de 6 lei pe litru, in conditiile in care in aceeasi perioada a anului trecut tarifele erau cu cel putin 1 leu mai mici. Astfel, nu este de mirare de ce sunt multi cei care prefera sa lase masina in parcare si sa opteze pentru transportul in comun, insa acesta nu este bine pus la punct in niciun oras al tarii, motiv pentru care exista o alternativa care merita luata in calcul: instalatiile GPL.

Eficienta maxima

Aceste sistem promit eficienta maxima, astfel ca se fac economii de circa 40% la fiecare drum parcurs, ceea ce este important in toate cazurile. Totusi, consumul masinii ramane acelasi, insa economia este adusa de faptul ca pretul gazului petrolier lichefiat este la jumatate in comparatie cu cel al benzinei sau motorinei. Asadar, de acum vei ajunge sa platesti mai putin de fiecare data cand esti cu masina, fapt care este un mare plus pentru orice sofer, in special in conditiile actuale cand preturile carburnatilor au crescut foarte mult.

Preturi mici

Sunt mai multe tipuri de instalatii, iar preturile variaza, cea mai accesibila si una dintre cele mai populare optiuni fiind cea de circa 500 de euro, care este universala si se potriveste in cele mai multe dintre cazuri. In schimb, cine isi doreste performante superioare se va putea orienta catre instalatii GPL AGR care merita luate in calcul de catre toti cei interesati.

Pentru orice masina

Exista doua tipuri de instalatii GPL, cele universale care de altfel sunt si cele mai comune si cele care sunt dedicate unei anumite masini. Bineinteles, acestea din urma sunt cele mai eficiente, care asigura cele mai bune conditii si cu toate ca preturile sunt ceva mai ridicate, si beneficiile sunt pe masura.

Rezervoare mici

Nu mai ai grija faptului ca rezervorul ocupa o buna parte din portbagaj, pentru ca sistemele moderne dispun de rezervoare de mici dimensiuni, care se gasesc sub forma rotii de rezerva, ceea ce presupune ca vor inlocui cu succes, astfel incat lipsa spatiului ca nu mai reprezinte vreodata o problema.

Protejeaza motorul

De asemenea, instalatiile GPL ajuta la prelungirea duratei de viata a motorului prin faptul ca gazul petrolier lichefiat nu presupune substante nocive care sa se depuna pe componente si care sa afecte buna functionare a acestuia.

Usor de instalat

Nu in ultimul rand, nu vei avea parte de batai de cap cu privire la instalarea acestor sisteme, intrucat totul se desfasoara in decurs de numai cateva ore. In schimb, este esential ca totul sa se desfasoare doar in service-urile acreditate si sa se respecte verificarile care trebuie efectuate la fiecare 2 ani, procedura similara cu cea a ITP-ului fara de care masinile nu pot circula pe drumurile publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *