Loading...
Uncategorized

Unde se depoziteaza celulele stem?

Medicina a evoluat atat de mult incat in ziua de azi se gasesc solutii si pentru cele mai complexe afectiuni, unele fiind chiar simple, iar in acest sens merita sa apelezi la o banca de celule stem. Cu toate ca procedurile nu sunt noi deloc in acest caz, inca din anii ’50 s-a descoperit faptul ca aceste celule pot fi benefice in cazul a diferite tratamente, insa pana in ziua de azi solutia s-a perfectionat, astfel ca pacientii vor avea parte de eficienta maxima. Celulele stem se gasesc in tot corpul, insa una dintre cele mai bogate surse este sangele placentar care, pana nu demult, era considerat deseu, astfel ca era aruncat.

Nasterea reprezinta un moment special pentru orice mamica si aduce in acelasi timp ocazia unica de salvare a unei surse bogate de celule stem, care se regaseste in placenta. Acesta este prelevat imediat dupa nasterere si este depozitat intr-o banca de celule stem precum StemSure, asa ca merita sa vezi care sunt conditiile aici. Procedura de prelevare este simpla, se pune in practica in cel mai scurt timp, iar sangele colectat poate fi folosit ulterior in cazul a nenumarate afectiuni complexe prin abilitatea celulelor de a se regenera.

Mai multe avantaje

Unul dintre principalele avantaje este reprezentat de faptul ca procedura este sigura si nu prezinta niciun risc in cazul mamei si nici al copilului pe cand prelevarea celulelor stem din alte locuri, precum maduva osoasa presupune necesitatea unei interventii chirurgicale care, cu toate ca este sigura, la fel ca orice interventie prezinta cateva riscuri minime. De asemenea, sangele recoltat din cordonul ombilical este bogat intr-un tip de celule stem care este mult mai versatil, motiv pentru care poate trata mai multe afectiuni. Imediat dupa prelevare, acesta este depozitat intr-o banca speciala si poate fi folosit in urmatoarea saptamana, fiind nevoie de alocarea a cateva zile pentru pregatirea acestuia.

De cat sange este nevoie?

Nu conteaza cantitatea de sange prelevata, ci cat de bogat este acesta in celule stem si bineinteles, fiecare caz este diferit, motiv pentru care totul poate sa difere de la un caz la altul. Exista diferite tipuri de teste prin care sa se verifice numarul de celule stem dintr-o anumita cantitate de sange, asadar nu conteaza cantitatea de sange prelevat, ci numarul de celule, iar totul este efectuat de catre specialisti in laborator.

O banca de celule stem care sa asigure cele mai bune conditii este reprezentata de StemSure, motiv pentru care acesta este locul ideal catre care se pot orienta toti cei interesati de servicii de cea mai buna calitate. In plus, preturile se dovedesc a fi foarte avantajoase, motiv pentru care nu este nevoie de alocarea unor bugete generoase in acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *